top of page

Streso valdymas ir emocijų paleidimas pasitelkus JOGĄ ir aromaterapiją

Šiuolaikiniame pasaulyje stresas tapo plačiai paplitusia problema, kuri daro įtaką mūsų emocinei ir fizinei sveikatai. Veiksmingų streso valdymo ir emocinės gerovės gerinimo metodų ieškojimas paskatino daugelį tyrinėti holistines praktikas, tokias kaip joga ir aromaterapija. Abu metodai siūlo unikalią naudą ir, derindami, gali sukurti stiprią sinergiją, leidžiančią pasiekti emocinį išlaisvinimą ir sumažinti stresą. Šiame įraše pasinersime į darnią jogos ir aromaterapijos sąjungą ir apie tai, kaip galite juos kartu panaudoti subalansuotam ir ramesniam gyvenimui.


JOGOS nauda


Joga tai senovinė praktika, kuri sujungia fizinį judesį, kvėpavimo technikas ir meditaciją. Būtent todėl atlikdami jogą jūs ne tik treniruojate kūną, bet ir raminate savo nervų sistemą, širdies ir kraujotakos darbą, kvėpavimą. Ją praktikuojant ne tik didėja kūno lankstumas, bet ir lankstumas gyvenimo situacijose, atsiranda pakantumas, ramybė, harmonija ir ramesnis požiūris į kasdieninius stresorius. Joga - veiksminga praktika stresui valdyti ir užspaustoms emocijoms išlaisvinti.


  1. Proto ir kūno ryšys: Jogos praktikų metu išmokstate pajausti savo kūną ir atpažįstate jame užsilikusias įtampas. Stresorių patiriame kasdieną, tad natūralu, kad viską patyrę kūnu, po dienos jau jaučiame įtampas. Po intensyvesnės ir labiau įtemptos dienos jaučiame kaip įtampa nusėda kakle, pečiuose, nugaroje. Jeigu nepraktikuojame nejaučiame kas vyksta kojose ir dubenyje. Štai klubai ir pilvo sritis, kurioje nusėda visi neišjausti, gilesni emociniai patyrimai, bei traumos. Pyktis, baimė, įtampa, visa tai kausto kūną, ne tik raumenis, bet ir kiekvieną jo ląstelę. Tad praktikuojant jogą pradeda jausti, kaip tos įtampos veikia kūną gilesniuose sluoksniuose.

  2. Kvėpavimas: jogos praktikoje akcentuojami kvėpavimo metodai (pranajamos), padedantys reguliuoti nervų sistemą. Kvėpavimas kinta sulig kiekviena mintimi, sulig kiekvienu išgyvenimu, tad kontroliuojant kvėpavimą iš simpatinės (stresinės) nervų sistemos, galime nukeliauti į parasimpatinę (atsiplaidavimo nervų sistemą. Gilus, sąmoningas kvėpavimas gali akimirksniu sumažinti nerimo, streso, įtampos jausmą ir atpalaiduoti.

  3. Paleidimas: Daugelis jogos asanų padeda išlaisvinti fizinę įtampą, susikaupusią raumenyse ir jungiamuosiuose audiniuose, palengvina emocinį atsipalaidavimą. Ypač kai kalbame apie klubus – labai dažnai atliekant klubų tempimus jaučiamas skausmas, kuris lydimas ašaromis. Ir tas skausmas kyla ne todėl, kad būtų traumuojamas kūnas ar tempiama per smarkiai, o klubų tempimas atpalaiduoja, pakelia emocinius išgyvenimus (apie kuriuos, labai dažnai net nebuvo naujučiama egzistuojant) – štai kodėl atliekant klubų atvėrimo jogą, gali pasipilti ašaros ir įvykti paleidimas.

  4. Meditacijos: Viena iš jogos pusių tai nervų sistemos nuraminimas pasitelkus meditacijas. Jas atliekant dažnai galite pakeisti jus lankančias mintis, pastebėti kuriose gyvenimo srityse jūs užsiciklinate ir stringate, kokių pokyčių nesiimate atlikti, kodėl ir kokios jus lanko baimės. Pasitelkus kvapus sužadinami smegenų centrai kurie atsakingi už prisiminimus, jausmus, tad atliekant meditacijas kartais iškyla vaizdiniai, kaip filmas apie tam tikrus gilesnius gyvenimo momentus, kurie vis dar nepaleisti. Norintys atlikti meditacijas kartu, jas rasite čia.


Aromaterapija


Aromaterapija, eterinių aliejų naudojimo praktika gali pagilinti jogos praktiką. Kvapas yra vienintelis limbinės smegenų dalies pojūtis, tad pasitelkus kvapus, stimuliuojami prisiminimai ir emocijos. Štai kodėl pasitelkus aromaterapiją, galima „pakelti“ kūne nugulusius ir jį kaustančius prisiminimus.



Aromaterapijos privalumai emociniam atsipalaidavimui ir streso mažinimui:


Jutimų stiprinimas:

Eteriniai aliejai suaktyvina uoslę, galingą emocijų sukėlėją. Pasirinkę eterinius aliejus, atitinkančius jūsų ketinimus, pavyzdžiui, levandų, skirtų atsipalaiduoti arba citrusinių vaisių, kad suteiktų energijos, pakylėtų emocinę būseną, galite pagerinti nuotaiką, ją harmonizuoti.

Holistinis gydymas - paleidimas.

Eterinių aliejų naudojimas kartu su joga gali sumažinti emocinį sunkumą. Kaip jau minėjau anksčiau pasitelkus specialiai subalansuotus eterinių aliejų mišinius, galite efektyviau paleisti jus laikančias emocijas, taip pat dalykus kurie jums kelia stresą ir bendrą įtampą kūne.


Kaip sujungti jogą ir aromaterapiją


Jogos derinimas su aromaterapija gali pagilinti jūsų praktiką ir suteikti didelę naudą emociniam atpalaidavimui ir streso mažinimui. Štai keli praktiniai šių dviejų būdų integravimo žingsniai:


  1. Pasirinkite savo eterinius aliejus: pasirinkite eterinius aliejus pagal savo emocinius tikslus. Atsipalaidavimui rinkitės tokius aliejus kaip levandų, kedrų ar bergamočių. Norėdami suteikti energijos ir pakelti nuotaiką, naudokite citrusinius aliejus, tokius kaip apelsinų ar citrinų aliejus. O specialius eterinių aliejų mišinius: Release” ; “Forgiveness” Atleidimas; Vetiver – emocijų paleidimui.

  2. Susikurkite atmosferą: prieš pradėdami jogos praktiką, sukurkite raminančią aplinką. Naudokite difuzorių, kad išsisklaidytumėte pasirinktus eterinius aliejus erdvėje arba patepkite atskiestu aliejumi pulso taškus (pvz., riešus ir kaklą). Užsidekite žvakę ir įsijunkite raminančią muziką.

  3. Sąmoningas kvėpavimas: pradėkite praktiką nuo kelių sąmoningo kvėpavimo akimirkų. Įkvėpkite eterinių aliejų aromato, leisdami kvapui sugrąžinti jus ir nustatyti savo ketinimą seansui. Išsikelkite intenciją praktikai – ką norite su šia praktika pasiekti.

  4. Integruokite: užbaikite jogos užsiėmimą savasana. Ramiai gulėdami sutelkite dėmesį į kvėpavimą ir tvyrantį aliejų aromatą, leisdami sau visiškai atsipalaiduoti ir paleisti likusią įtampą ar neigiamas emocijas.


Joga ir aromaterapija tai efektyvi kombinacija išlaisvinti emocijoms ir sumažinti stresui. Išnaudodami sąmoningo judesio galią ir raminančius kvapus, galite sukurti holistinę praktiką, kuri atpalaiduoja jūsų protą ir kūną. Atminkite, kad labai svarbu klausytis savo kūno ir pasirinkti praktikas, kurios jums labiausiai patinka. Pritaikydami šį požiūrį, galite rasti gilesnį atsipalaidavimą, emocinį laisvumą ir ramų kelią į gerovę ir harmoniją.


Išsamiau apie rekomenduojamus eterinius aliejus, paleidimui:


 “Release”  - PALEIDIMAS


Tai mišinys padedantis išlaisvinti pykčio ir traumuojančių prisiminimų emocijas, besikaupiančias kepenyse. Mišinys skirtas sukurti harmoningą būseną ir emocinę gerovę. Jis padeda atverti pasąmonę, stimuliuodamas kankorėžinę liauką, kad būtų išleistos giliai įsišaknijusios traumos. Tai yra vienas iš galingiausių eterinių aliejų mišinių skirtų emocijoms balansuoti.

 

Sudedamosios dalys:

Ylang Ylang – skatina atsipalaidavimą, subalansuoja vyriškąją ir moteriškąją energijas bei atstato pasitikėjimą savimi ir pusiausvyrą.

Olive Oil – tai senovės laikų grožio paslaptis, atrasta daugiau nei prieš 5000 m., suteikianti odai švelnumo ir jaunatviško elastingumo, kondicionuoja sausus, trapius nagus ir suteikia plaukams gyvybingą blizgesį.. Senovėje jis buvo laikomas stebuklingu jaunystės fontano, turto ir galios šaltiniu.

Levandin – turi priešgrybelinį, antibakterinį, stiprų antiseptinį ir audinius atnaujinantį poveikį.

Geranium – stimuliuoja nervus ir padeda subalansuoti hormonus. Jos aromato poveikis padeda išlaisvinti neigiamus prisiminimus.

Sandalwood –Santalų eterinis aliejus didina pasitikėjimą savimi, mažina nuovargį ir neigiamas emocijas bei yra vienas stipriausių afrodiziakų. Santalų eterinis aliejus turi saldų, šiltą, sausos medienos kvapą. Tai nuo seno karalių ir šventikų naudotas išraiškingas kvapas, kuris dažnai randamas prabangiuose kvepaluose. Jis pasižymi dideliu kiekiu seskviterpenų junginių, kurie stimuliuoja kankorežinę liauką ir smegenų limbinę sritį – emocijų ir atminties centrą. Tradiciškai naudojami jogai ir meditacijai, paleidimams.

Blue Tancy – padeda išvalyti kepenis ir limfinę sistemą. Emociniu atžvilgiu kovoja su pykčiu ir neigiamomis emocijomis bei skatina savikontrolės jausmą.

 

  • Inhaliacija:Tiesiogiai iš buteliuko įkvėpkite šio aromato, naudokite garintuve.

  • Grožis:Patepkite krūtinę ir kaklą 1–2 lašais, kad justumėte išskirtinį aromatą.

  • Prausimasis:Paleiskite šiltą vandenį į vonią ir įlašinkite 2 - 4 lašus aliejaus, jog lengviau atsipalaiduotumėte.

  • Masažas:Tepkite kepenų srityje, įmasažuokite į traumuotas vietas. Masažuokite pėdas, ir už ausų.




“Forgiveness” Atleidimas


Šis mišinys padeda pamiršti skaudžius prisiminimus ir neigiamas emocijas, taip pat padeda įveikti emocines kliūtis, blokus ir pasiekti aukštesnį sąmoningumo lygmenį, atleisti ir pamiršti nuoskaudas.

 

Sudedamosios dalys:

Sesame Seed oil – Jis yra antioksidantas, kuriame gausu vitamino E.

Melissa – sustiprina švelnumo jausmus. Stimuliuoja limbinę smegenų dalį – emocijų ir prisiminimų centrą, taip ramindamas ir subalansuodamas emocijas. Padeda įveikti depresiją, hipertenziją ir nerimo sutrikimus.

Geranium – padeda subalansuoti hormonus, turi antidepresantams būdingų, nuotaiką gerinančių ir įtampą mažinančių savybių.

Frankincense – Aliejus laikomas šventu patepimo aliejumi Vidurio Rytuose ir buvo naudojamas religinėms ceremonijoms tūkstančius metų. Jis stimuliuoja limbinę smegenų dalį, kuri išlaisvina protą, padeda įveikti stresą ir nusivylimą. Naudojamas įveikti depresijai.

Sandalwood –Santalų eterinis aliejus didina pasitikėjimą savimi, mažina nuovargį ir neigiamas emocijas bei yra vienas stipriausių afrodiziakų. Santalų eterinis aliejus turi saldų, šiltą, sausos medienos kvapą. Tai nuo seno karalių ir šventikų naudotas išraiškingas kvapas, kuris dažnai randamas prabangiuose kvepaluose. Jis pasižymi dideliu kiekiu seskviterpenų junginių, kurie stimuliuoja kankorežinę liauką ir smegenų limbinę sritį – emocijų ir atminties centrą. Tradiciškai naudojami jogai ir meditacijai, paleidimams.

Coriander – laikomas raminamu vaistu pykinimui, virškinimui lengvinti bei gerai imuninės sistemos funkcijai palaikyti.

Angelica – padeda nuraminti emocijas ir sugrįžti į prisiminimus, prieš įvykstant traumai ar apimant pykčiui, taip suteikdamas galimybę atsikratyti neigiamų jausmų.

Lavander – gerina koncentraciją ir skatina protinį aštrumą.

Bergamot – yra kartu ir kelianti nuotaiką ir raminanti, turi unikalią savybę palengvinti nerimą, stresą ir įtampą.

Lemon – stimuliuoja ir suteikia žvalumo. Nesena Brazilijos universiteto studija parodė, kad citrinų eterinis aliejus turi raminantį, antidepresantinį poveikį.

Ylang Ylang – skatina atsipalaidavimą, subalansuoja vyriškąją ir moteriškąją energijas bei atstato pasitikėjimą savimi ir pusiausvyrą.

Jasmine – turi terapinį efektą tiek emocinei, tiek fizinei sveikatai. Jie gerina nuotaiką, veikia kaip antidepresantas ir kovoja su apatija, frigidiškumu ir nevilties jausmais.

Roman Chamomile – kovoja su įtampa ir nerimu, atveria protines kliūtis. Taip pat išvalo toksinus iš kepenų, kur laikomas sukauptas pyktis.

Palmarosa – stimuliuojantis ir gaivinantis aliejus, pagerinantis nervų ir kardiovaskuliarinės sistemos veiklas, sukuria saugumo jausmą.

Rose – skleidžia aukščiausius dažnius iš visų eterinių aliejų. Ji sukuria pusiausvyros jausmą, harmoniją ir gerą savijautą, taip praplečiant sąmoningumą. Sukuria magnetinę energiją, kuri pritraukia meilę ir atneša džiaugsmo širdžiai.

 

  • Inhaliacija: Tiesiogiai iš buteliuko įkvėpkite šio saldžiai aštraus aromato, naudokite garintuve.

  • Prausimasis: Paleiskite šiltą vandenį į vonią ir įlašinkite 6–8 lašus aliejaus, jog lengviau atsipalaiduotumėte.

  • Masažas: Masažuokite už ausų,riešus, kaklą, bambą, saulės rezginį ir širdies plotą. ar sumaišę su aliejumi 1:15 masažuokite visa kūną, pėdas.




“Vetiver”


Psichologiškai stabilizuoja, ramina ir suteikia pusiausvyros. Jis padeda susidoroti su stresu, nerimu ir atsigauti po emocinių traumų. Naudojamas depresijai (įskaitant pogimdyminei), nemigai, odos priežiūrai (riebi, senstanti, aknė, raukšlės). Terry Friedmann, preliminariuose klinikiniuose tyrimuose nustatė, kad vetiverija gali būti naudojama kaip sėkmingas preparatas aktyvumo ir dėmesio sutrikimui gydyti vaikams.

Gerai žinomas dėl priešuždegiminių savybių ir tradiciškai naudojamas artrito simptomams lengvinti. Balansuoja pirmąją čakrą.

 

NAudojimas:


Užlašinkite 2-4 lašus ant reikiamos vietos; naudokite čakroms; įkvėpkite tiesiogiai iš buteliuko; naudokite garintuve (difuzoriuje); vartokite kaip maisto papildą.


Perkant , per nurodytas nuorodas prisidėsite prie mūsų draugystės auginimo ir gausite -24% nuolaidą.



45 peržiūros0 komentarų

Comments


bottom of page