top of page

Kodėl verta tempti klubus?

Atnaujinta: 10-15

KLUBŲ ATVĖRIMO ĮTAKA ATSIPALAIDAVIMUI


Žaibišku tempu gyvenantiems ir patiriantiems begalę emocijų, streso, įtampos pasidarė bene gyvybiškai svarbu rasti tuos momentus, kai gali atsipūsti ir pagaliau atrasti vidinę ramybę. Jeigu nori pasiekti gilų atsipalaidavimą ir išsivadavimą  nuo kaustančių emocijų, tai gali padaryti pasitelkus klubų atvėrimo jogą. Tempiant klubus, ne tik atpalaiduosi kūną, bet ir nuraminsi protą, bei sielą.



PANAIKINK ĮTAMPAS SU ASANOMIS


Įsivaizduokite pasaulį, kuriame įtampa tirpsta sulig kiekvienu iškvėpimu. Ir tai atrodo per paprasta, kad būtų tiesa, tačiau tai kas yra sudėtinga, visada turėtų tave nukreipti link to kas yra paprasta  - universali tiesa. Kvėpavimas – galingiausias įrankis, kuris palydės į atsipalaidavimą, o kombinuotas su klubų atvėrimo asanomis "Pigeon Pose" ir "Bound Angle” “figure 4” padės paleisti iš  klubų gilumos sukauptą įtampą. Atliekant tokias asanas -  kūne pajusit visapusišką lengvumą ir atsipalaidavimą.

 

EMOCINIS LENGVUMAS:

Kubai, dažnai vadinami kūno emocine sandėliavimo vieta, kurioje susikaupia visos neišreikštos emocijos ir stresas. Klubuose ir pilvo srityje (2 pirštai žemiau bambos) yra Sakralinė čakra, sanskrite vadinama Svadhisthana. Šis energetinis centras atsakingas už emocijas, kūrybiškumą, jautrumą ir už mūsų patiriamą malonumo jausmą. Jis subalansuojamas kai nelieka trukdžių, emocinių blokų. O kai šis centras subalansuotas tuomet jaučiamas emocinis stabilumas, ir harmonija santykiuose, tiek su savimi, tiek su kitais. Tad pasitelkus klubų atvėrimo jogą, per fizinį pojūtį išleidžiami emociniai blokai ir tokiu būdu suharmonizuojama šios čakros veikla.

 


MOBILUMAS IR NUGAROS SKAUSMAI


Atvėrus klubus, padidėja jų lankstumas ir kartu mobilumas, taigi turite sveikus klubo sąnarius, kurie niekaip neriboja jūsų kasdienoje. Kartu su sėdmens raumenų atpalaidavimu -  nuimamas ir juosmeninės nugaros dalies skausmas ir tai labai teigiamai įvertina daug sėdintys ir pradedantys atlikti klubų atvėrimo jogą žmonės. O atpalaiduota ši sritis ne tik suteikia lengvumą nugaroje, bet prisideda prie laikysenos gerinimo, bendro judesių lengvumo.

 

DĖMESINGUMAS


Klubų atvėrimo joga gali būti ir mindfulness praktika. Klubų atvėrimo jogoje kvėpavimas yra lydinti jėga į atsipalaidavimą. Atlikdami asanas ir visa dėmesį sutelkę į kvėpavimą sugrįšite į dabartinį momentą, kur nublanks visas stresas ir rūpesčiai. O jeigu gebėsite įsiklausyti į savo kūną, tai natūraliai gims jums reikalingi judesiai, kad atsipalaiduotų jūsų klubai ir visas kūnas.

 

Tad kad ir kokiu aspektu be žiūrėtumėt, klubų atvėrimo joga atneš jums labai daug. Man asmeniškai tai labiausiai transformuojanti praktika, per kurią ne tik susipažinau su savimi, bet ir paleidau daug ten buvusių – baimių, nepasitikėjimo, žemos savivertės ir dar kitų neišjaustų emocijų, o be to tokios praktikos labai sveikos mano klubų sąnariams. Nors ir turiu abiejų klubo sąnarių artrozę, kol praktikuoju jogą nesiskundžiu nei skausmais, nei šlubavimu. Tad pati labai aiškiai esu pajutusi TO KĄ MOKINU naudą. Šia patirtimi dalinuosi ir per klubų workšopus, emocijų paleidimo renginius ar per ONLINE.

 

Nori atitemti klubus namuose? Čia PROGRAMA: Laisvi klubai - atsipalaidavusi tu | Simona Teres JOGA








146 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Commentaires


bottom of page